Thema van vandaag: “rolerend middenveld”. Onder leiding van onze aankomende dokter in spé, gaat het dus vandaag om het rolerend middenveld. Dani was al doorgedraaid, voordat hij een bal aangeraakt had.

Ik heb me het volgende afgevraagd: “Bedoelde Im nu een rolrerend middenveld, een roulerend middenveld of een roterend middenveld”?
Het antwoord hierop zullen we wellicht nog krijgen, feit is wel dat de mannen het begrepen, tenminste dat zeiden ze.
Net toen ik dacht dat we alles gehad hadden kwam er nog een geweldig moment voorbij van “scorebord-journalistiek”. U weet wel, uitgevonden door Co Adriaanse en Louis van Gaal.
Voorbeeld van Louis van Gaal: Ajax heeft net met 4-0 verloren en de reporter vraagt aan Louis wat hij er van vond. Antwoord: “Wij waren beter.”
Bij ons in de kleedkamer klonk het als volgt: We staan 4e in de poule maar; “We hebben het beste team”.  We maken soms wat mee!
Tijd voor de wedstrijd.
Met de volgende krachten zou de wedstrijd van start gaan in Eijsden:
Lorenzo afwezig, maar eigenlijk toch aanwezig, en hetzelfde gold voor onze onterecht geschorste Joey.
Wat direct opviel vanaf de 1e minuut was het voortdurend wisselen van positie op het middenveld. Wij werden er dol van, de spelers van Eijsden helemaal want die werden overrompeld en die vaan us hadden er zo op het oog geen last van. Het liep gesmeerd. Rouleren noemen ze dat, of roteren, of toch roleren?
In de 5e minuut was het al raak. Een prima dieptepass van Dennis kwam terecht bij James. Die zette de bal direct voor en nog helemaal dolgedraaid van ons roulerend, rolerend, roterend middenveld, werd de bal in eigen doel geschoten en dus was de 0-1 een feit.
In de 10e minuut was het Harun die de bal prima doorspeelde op Ralf. Die kapte zijn tegenstander uit, maar oog in oog met de keeper miste zijn schot kracht.
Nog geen minuut later gaf Roger de bal prima mee aan Ralf. Die bedacht zich geen seconde en schoot de bal hard maar naast de goal.
En het ging maar door en het rouleerde, roleerde, roteerde maar door en de kansen regen zich aanéén.
20e minuut: Bij een vrije trap wordt Bryan ingespeeld, die geeft de bal direct door aan Frank en zijn schot wordt net gepareerd door de keeper.
21e minuut: corner Bryan, die wordt overgekopt door Ralf. Mieljaar, Ralf had er al een hattrick in hebben kunnen liggen. Laten we zeggen, twee doelpunten. Je kunt er altijd eentje missen.
En dat alles door de nieuwe term; roleren, rouleren, roteren. Maar het spel draaide er vrolijk op los alleen de doelpunten bleven uit. Het zal toch niet weer………?
25e minuut: Bal diep op Ralf. Of Ralf was eerder bij de bal of de keeper. Het bleek net de middelste teen van Ralfs linker te zijn echter tikte die de bal naast het doel.
30e minuut: voorzet Harun op James, maar zijn kopbal eindigde in de handen van de keeper. Ongelofelijk dat het nog altijd maar 0-1 was.
En iedereen die er was zag het gebeuren en kon zijn ogen niet geloven.
41e minuut: Wederom een diepe bal op Ralf, die de bal met zijn hoofd teruglegde op Dirk. Helaas werd Dirks schot door de keeper vakkundig tegengehouden.
Inmiddels was het bijna rust (Eijsden zal heel blij geweest zijn met een ruststand van 0-1)
en had het rolerend, of hoe je dat ook noemt, middenveld zich verplaatst naar een roterende, of hoe je dat ook noemt, achterhoede.
En ja; de rust werd bereikt met een 0-1 stand.
In de kleedkamer verliep alles verder rustig. Er werd goed, prima gevoetbald, alleen de doelpunten bleven uit. Erin blijven geloven, rustig zo door gaan en dan zouden die doelpunten wel komen.
Direct na rust was het al bijna raak. Binnen de zestien speelde Ralf de bal op James die helaas te zacht in schoot. Nog geen minuut later gaf Frank een prima voorzet van de rechterkant. Ralf nam de bal direct op de volley, maar de bal miste ietwat richting en dus had alleen de vogel die langs kwam vliegen last van zijn volley.
Even tussendoor: ik kan er niks aan doen dat de naam Ralf zo vaak valt (dat zeg ik als schrijvende vader) maar zo vaak was hij ook in beeld en achteraf had er een dubbele hattrick ingezeten. Maar dit terzijde.
Uit het niks waren er plots twee kansen te zien van Eijsden. Dat zou echt te gek voor woorden zijn geweest als daar een bal van was binnengevlogen.
Maar daar was de 50e minuut. James speelde de bal van links helemaal naar rechts. Harun kopte de bal voor het doel en daar tikte Ralf de 0-2 binnen. Een zucht viel er van zijn schouder af. En we gingen door.
Bryan draaide rand zestien prima weg in de 52e minuut maar zijn schot ging rakelings langs.
Een minuut later gaf Roger een balletje prima tussendoor en daar wist Harun wel raad mee; 0-3.
Toen vond “uzze Arno Slot” het tijd voor wat wissels.
Raimon, Jason en Dennis D kwamen erin en niet veel later Morad en Ajoub.
Jason liet zich meteen zien. Na een wereldcrossbal van Dennis op Ralf, legde laatstgenoemde de bal terug op Jason die jammer genoeg te zacht binnen schoot.
Twee minuten later, inmiddels minuut 72, kopte Jason een super voorzet van Frank over het doel.
Het was wachten tot de 80e minuut. Roy schoot de bal uit en na één stuit tikte Ralf de bal met buitenkant links over de keeper, 0-4.
Het had nog 0-5 moeten zijn, echter tikte Ralf de bal, na goed doorzetten, langs de keeper, maar net over het doel.
Wat kunnen we nu zeggen?
Het roleren, rouleren, roteren heeft prima gewerkt. De score had in de dubbele cijfers moeten eindigen. Ralf had zich in het rijtje van Benzema kunnen plaatsen met meerdere hattricks in een wedstrijd.
Op Roy B na, hebben alle spelers die daar waren gevoetbald.
We zijn het beste team in de poule, ondanks dat we een uur later de uitslagen zagen op de andere velden, waardoor het kampioenschap nu echt niet meer kan doorgaan.
Maar we kunnen doorborduren op het ‘roleren’ vaan uzze Slot.